Oslo

Fick kommentar om att berätta mer om Oslo.

Har bara varit i Oslo en gång plus en gång på flygplatsen men det räknas inte.

Just nu jobbar jag på ett företag som heter Aart, som är ett danskt arkitektkontor. Har en projektanställning för h-huset (utbyggnad av universitetssjukhuset i Örebro). Har i princip fått en förlängning (och en fet lönehöjning!). Tanken med Oslo är att jag ska sitta i två stycken sjukhusprojekt, ena sjukhuset byggs i bergen och andra i Stavanger vet inte så mycket om projekten mer än att dom är stora. Stavanger är ett nytt sjukhus på drygt 300.000 kvadrat och budgeten är typ X.000.000.000 norska kronor om jag förstått rätt så är sjuka siffror. Bergen är lite mindre men har också en sjuk budget på flera tusen miljoner.

Om Oslos så vet jag typ ingenting, men hoppas att allt går bra! Att jag får lägenheten uthyrd osv, har boende från 1/4 i Oslo och jobbet känns bra. Vet ju att jag kan är orolig för norskan, förstår verkligen inte norska. Dessutom så pratar hälften av kontoret i Norge danska så kommer verkligen vara helt lost. Hoppas att det löser dig fort! Plan b blir engelska haha. Hoppas att jag hittar till lägenheten och sen till jobbet bara haha! Är i all fall gång avstånd till kontoret.

Ska bo i kollektiv med 3 andra svenska tjejer men det känns super bra :) betalar orimligt mycket för minst rummet men läget är värt det! :))

Kommer så klart att berätta mer när jag väl är där men fråga så ska jag göra mitt bästa för att svara! :)

Kommentarer:

1 Anonym:

Vad häftigt! Och grattis till jobbet! Vad är det som du har utbildat dig till? Och var det svårt att få jobb efteråt, eller har det "flutit på" typ? :)

Svar: Hej!
Tack så mycket! Är utbildad byggnadsingenjör, pluggat 3 år på kth. jag hade väldigt lätt att få jobb faktiskt! Sökte väldigt få och hade jobb innan examen. Vet att de flesta i min klass fick jobb innan examen även de som hade några tentor kvar. Läste med inrikting arkitektur, var lite svårare att få jobb åt det hållet - några med min inrikting valde att jobba inom produktion, där det finns mer jobb. Är fortfarande nyexad, har jobbat sen i juni :) men det har flutit på bra! :) / Johanna
Johanna Ahlforsss

Kommentera här: